Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest
Dacă vă plac evenimentele mai fancy și doriți să vă impresionații prietenii (sau partenerii de afaceri/viitori), atunci aveți posibilitatea de a organiza în București/Ilfov un astfel de eveniment. Aici vă puteți alege brânzeturi, mezeluri și vinuri rafinate. Bufetul și platourile au incluse: brânzeturi românești, internaționale sau mixte, proaspete sau maturate, acompaniate ...
Citește mai mult
Prolectus FGCR
jacob‘s, creek, lillet, jacobs
În plină vară, să ne răcorim cu un vin. Și, apropo de MARILE RELAXĂRI, SĂ NE RELAXĂM cu un vin. Nu oricare, ci unul de calitate. Iar aici aveți de ales între: ...
Read More
Havana Club Romania
berea, apa minerală. mare preț
De la apă pornesc toate. De la apa cea mai pură. Pentru că tocmai de aia vor ieși bune berele, de la apa de izvor. Apa de munte este cea mai bună băutură sau ingredient principal. Orice ar zice unii, alții, tot apa rămâne băutura băuturilor ...
Read More
corteva
et in elada ego, grecia, ammouliani
CEL MAI APROPIAT REFUGIU: GRECIA Ammouliani ne așteaptă, chiar și pe timp de pandemie Cel mai apropiat refugiu, pentru români, de lungul timpului, s-a dovedit Grecia; chiar și pe vremurile când se numea Elada. Așa că ar părea simplu/și firesc, să ne refugiem pe vremurile de vipie și pandemie, la ...
Read More
MALTA TRAVEL
Dacă vă plac evenimentele mai fancy și doriți să vă impresionații prietenii (sau partenerii de afaceri/viitori), atunci aveți posibilitatea de a organiza în București/Ilfov un astfel de eveniment. Aici vă puteți alege brânzeturi, mezeluri și vinuri rafinate. Bufetul și platourile au incluse: brânzeturi românești, internaționale sau mixte, proaspete sau maturate, acompaniate ...
Read More
Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Povești despre vinuri: crame celebre

Astazi, cand auzim de Crama Ornellaia, facem instant asocierea cu tehnologia de vinificatie. De la bun inceput, crama a dorit sa extinda granitele domeniului cat mai departe in timp, in viitor, dand nastere, astfel, unei adevarate “Renasteri” moderne a vinului, iar cel care a facut toate acestea posibile este Marchizul Lodovico Antinori, cu ajutorul oenologului maghiar Tibor Gal, cei doi fiind cei care au infiintat-o, in 1981. Numele vine de la celebrele vinuri ale vărului său, Nicolo Incisa della Rochetta (Sassicaia) şi ale fratelui său, Piero Antinori (Solaia).

Prima recoltă Ornellaia s-a realizat abia in 1985, iar crama a fost ridicata, asa cum este ea, cu ultimele tehnologii din domeniu din acea perioada, in 1987, cumparand inca un teren fata de cel original: Bellaria, la nord de renumita “Alee cu Chiparoşi”, care l-a facut celebru pe Bolgheri.

Soiurile de vin ale cramei sunt unice, autentice, aroma care este data in principal de solul combinat (marin, aluvionar şi vulcanic), avand vânturi şi temperaturi moderate in zona, însorit şi uscat, aproape de litoralul toscan de la Marea Tireniană şi inconjurat de un lanţ deluros intr-o parte. Aceasta se afla in Nordul regiunii Maremma, între Livorno şi insula Elba, pe langa localitatea Bolgheri, in total crama avand o suprafata de 97 hectare, impartita în 2 vii complet separate (cam 40 hectare în jurul cramei, iar restul mai departe, in micro-terroirul Bellaria).

În 1999, firma Robert Mondavi Winery a dobandit calitatea de acţionar al cramei Ornellaia, dar la scurt timp de la aceasta tranzactie, a intrat in afacere cu o alta familie istorică din Toscana, Frescobaldi, cu dorinta de a se asocia. Astfel, in 2005, familia Frescobaldi preia intreaga proprietate Ornellaia si pe care o administreaza acum in totalitate. Filmul Mondovino spune mai pe larg si mult mai detaliat aceasta poveste complicata, daca veti fi interesati sa aflati povestea.

Cel mai bun si cunoscut vin de la Crama Ornellaia este Bolgheri DOC Superiore, un  cupaj dintre Cabernet şi Merlot, care s-a lansat in premiera în 1985,si care a urcat foarte rapid in topul colecţionarilor, motiv pentru care, dupa prima productie, inainte de a fi trimise la vanzare, sunt cumparate de colectionari la un pret mai ridicat, in mod special.

De asemenea, fiecare ciorchine cu struguri este supus unei duble selectionari: mai intai pe mesele de sortare, ulterior recoltarii şi a doua oară înainte de a fi trimis la presă. Patronii sunt adevarati profesionisti, vor sa se asigure ca fiecare an, recolta si parcela are caracteristicile sale specifice, unice, de aceea fiecare sticla de vin, in cursu procesului de vinificare, este supusa unor controale riguroase.

Filed in: Vinuri Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 7975 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.