Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc
Istoria cultivării viţei-de-vie exista încă din antichitate, primele date pe care le avem despre aceasta practica datand din 8-10.000 ani î.e.n, cunoscand acest lucru printr-o proba: un vas neolitic, cu o vechime de prin 5400 î.HR. Vasul a fost găsit în Munţii Zagros (Iran) şi exista mari sanse ca tot ...
Citește mai mult
corteva Prolectus FGCR
Antreprenorul care a infiintat compania si fabrica de produse distilate, Silviu Zetea, a anuntat, de curand, ca bauturile lui pot fi cumparate numai la comandă. Mare parte din cumparatori sunt romani, lucru de care ar trebui sa fim mandri, caci ce poate fi mai frumos decat romanii care sustin productia romaneasca de ...
Read More
Pernod Ricard, conviviality creators
berea, apa minerală. mare preț
De la apă pornesc toate. De la apa cea mai pură. Pentru că tocmai de aia vor ieși bune berele, de la apa de izvor. Apa de munte este cea mai bună băutură sau ingredient principal. Orice ar zice unii, alții, tot apa rămâne băutura băuturilor ...
Read More
AVINCIS
Istoria cultivării viţei-de-vie exista încă din antichitate, primele date pe care le avem despre aceasta practica datand din 8-10.000 ani î.e.n, cunoscand acest lucru printr-o proba: un vas neolitic, cu o vechime de prin 5400 î.HR. Vasul a fost găsit în Munţii Zagros (Iran) şi exista mari sanse ca tot ...
Read More
MALTA TRAVEL
Timișoara, în curând Capitală Europeană a Culturii, va găzdui în acest an o ediție specială a Salonului Internațional de Vinuri VINVEST. Ajuns la cea de-a XVI-a ediție, VINVEST 2019 aduce laolaltă- pentru prima dată în țara noastră- vinuri provenind din trei orașe desemnate  Capitale Europene ale Culturii în 2021: Timișoara ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti expodrink.ro

SECRETELE BERII: Substanța introdusă în bere pe care consumatorii nu o știu

Inca crezi ca stii ce bei? La ce te gandesti cand bei o bere la halba?

Dupa cum probabil bine stii principalele elemente din care este compusa berea sunt: hamei, malţ, orz, apă si drojdie – cel putin in mare parte. Totusi, ce nu stim noi consumatorii de bere este ca aceasta este compusa si dintr-o substanta care provine de la peste, ba chiar conform BBC, organizatiile internationale au inceput sa le ceara companiilor de bere sa gaseasca si alternative la sus-mentionata substanta, asta pentru ca vegetarienilor nu le convine pur si simplu sa bea o bere care contine acest lucru.

secrets-to-beer-and-marketing-video-1084786-twobyone

SECRETELE BERII                                                  Sursa foto: http://www.askmen.com/

Substanta se numeste ihtiocolul (de fapt cleiul de peşte – luat din vezica peştilor) este una dintre substantele folosite la berile la halba si cel mai probabil si tu ai “gustat” din ea. Daca tot e dezgustatoare, pentru ce se foloseste? De fapt, aceasta substanta face berea mai clara, lucru care ofera un avantaj producatorului, pentru ca in acest fel berea este mai tentanta pentru bautori. Ea este folosita de aproape oricine, de la microberarii pana la colosii din industria berii.

Există însă berării care au renunţat deja la acest ingredient. Spre exemplu, berăria Twisted Barrel din Anglia a decis să nu folosească acest ingredient la scurt timp după fondarea companiei, în 2014. Fondatorul acestei companii, Tim Boswarth, a devenit vegan în urmă cu doi ani şi a declarat pentru BBC că a fost şocat atunci când a aflat despre acest ingredient.

”Este destul de dezgustător dacă stai să te gândeşti, chiar şi pentru oamenii care consumă carne; este pur şi simplu un lucru despre care nu se discută.Nimeni nu vrea să se promoveze prin a spune că filtrează berea prin intermediul peştilor morţi”, a spus el pentru BBC.

Totusi, unii spun ca substanta aceasta strica gustul berii: ”Din ce în ce mai mulţi oameni ştiu acum că berea nu trebuie să fie clară – nu contează cum arată, iar cleiul de peşte este folosit doar din considerente estetice.”

Alte articole pe aceeasi tema:

http://beeruniversity.ro/2016/09/20/bere-cum-sa-ne-prelungim-viata-bem-o-bere-pe-zi/

http://beeruniversity.ro/2016/09/15/bere-remediu-naturist-indicata-pentru-probleme-digestive/

http://beeruniversity.ro/2016/09/04/ce-se-mai-intampla-in-portofoliul-de-produse-urbb-pe-anul-2016/
http://beeruniversity.ro/2016/09/03/urbb-a-inregistrat-un-profit-dublu-in-prima-jumatate-a-anului/

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Filed in: BERE Tags: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2019 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.