Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc
Vinul pelin a devenit foarte popular in ultima perioada in Romania sau, mai bine zis, a fost popularizat de producatori, unul dintre primii de acest si de succes este Domeniul Urlati din Podgoria Dealu Mare, cea mai mare podgorie din tara noastra. Pentru ca a devenit atat de iubit de ...
Citește mai mult
Prolectus FGCR
Una dintre cele mai cunoscute firme din lume, Coca-Cola Hellenic Bottling Company a incheiat un contract strategic de distribuție cu Purcari Wineries pentru 3 branduri din portofoliul producătorului de vinuri (sucursala din Moldova mai exact). Contractul a fost incheiat in asa fel incat sa-si aplice prevederile din prima zi a ...
Read More
Pernod Ricard, conviviality creators
berea, apa minerală. mare preț
De la apă pornesc toate. De la apa cea mai pură. Pentru că tocmai de aia vor ieși bune berele, de la apa de izvor. Apa de munte este cea mai bună băutură sau ingredient principal. Orice ar zice unii, alții, tot apa rămâne băutura băuturilor ...
Read More
AVINCIS
ti amo, ammou-liani, ti ammouliani
Ti ammouliani :) Io ti amo, Ammouliani! Dacă am fi italieni, așa aș spune/am spune. Cu temei. Fiindcă noi chiar iubim Ammouliani. Și, dacă te-ai îndrăgostit de un loc, dacă tu chiar iubești un loc de pe Pământ, acela chiar te va atrage- și încă o va face cu mare ...
Read More
MALTA TRAVEL
VINVEST, impreuna cu Asociația de Cultură și Promovarea Vinului VINVEST, va organiza in ziua de marți, pe data de 4 decembrie 2018, la ora 11.00, o conferința de presă ce pregateste evenimentul „Vintest 2018- VIN LA EXPO! Iubesc vinul românesc”. Salonul este dedicat promovării soiurilor românești de vin, cu ocazia Centenarului Marii ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti expodrink.ro

Serile Vinum Hungaricum

Inca din decembrie 2012 au debutat degustările vinurilor maghiare la Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti. Organizatorii au reusit de atunci sa aduca luna de luna vinurile din diferite regiuni viticole ale Romaniei ori, daca era un producator in Bucuresti, sa arate publicului vinurile sale. Oricum, in septembrie urmeaza sa se organizeze o vizita la podgoria Tokaj, o alta, mai bine spus. Podgoria Tokaj a fost cea dintai podgorie închisă, stabilit astfel in anul 1737, iar din 2002 a intrat in patrimoniul UNESCO, avand un pamant intins de 6202 de hectare.

Soiuri tradiţionale din Tokaj sunt: furmint, hárslevelű, muscat galben, kövérszőlő (grasă), zéta, kabar – mai ales ca au fost declarate si D.O.C. Tokaj. De altfel, nu degeaba fac parte din UNESCO, pentru ca vinurile de aici au ceva special, in mare parte mineral, ele au si o aciditate şi structură neobisnuita, dar sigura; printre ele sunt si vinuri uşoare, dar si unele corpolente pentru cină, altele, insa, foarte bune pentru un taifas de amiaza.

Evenimentul va avea loc in ziua de luni, 18 septembrie 2017, inceapnd cu ora 19:30  la Institutul Maghiar din Bucureşti  (str. Gina Patrichi – fosta Orlando 8).

Istoria Cramei Pajzos incepede din anul 1991, cand a fost infiintata de cei 12 investitori, foarte importanti fiind: 1. Jean-Michel Arcaute (1947–2001) patron fiind al mai multe crame: Château Clinet (Pomerol), La Croix du Casse (Pomerol), Beau Soleil (Pomerol) şi Jonqueyres (Bordeaux);

Nr. 2 este patronul de azi si inginerul agronom Jean-Louis Laborde (1947–). În 1998 a cumpărat Château Clinet (Pomerol) de la Asigurătorul GAN, iar la sfârşitul anului 1999 Crama Megyer. În anul 2000 a devenit unicul acţionar al Cramei Megyer şi acţionar majoritar la Pajzos. Vinurile Pajzos au devenit de atunci foarte cunoscute în restaurante de renume din lume, inclusiv la cine festive exclusiviste.

Se vor degusta vinurile:

Pajzos Furmint T 2016
Pajzos Furmint Selection 2015
Pajzos Hárslevelű Selection 2015
Megyer Száraz Szamorodni 2011
Megyer Hárslevelű Late Harvest 2015
Megyer Fordítás 2013
Pajzos 5 puttonyos Aszú 2011
Pajzos 5 puttonyos Aszú 2006
Prezentarea vinurilor va fi făcută de:
Laurent Comas, din partea Pajzos-Megyer, și Péntek István, sommelier.

Preţul de 50 RON include volumul de degustare a vinurilor şi gustările. 

Locurile sunt limitate la 40 de persoane. Inregistrarile se pot face pana pe data de 18 septembrie, ora 10, la adresa de e-mail: secretargeneral@osr2011.ro.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Filed in: Evenimente, Vinuri Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2019 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.