Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest
Mulți dintre noi suntem consumatori înrăiți de cafea sau, oricum, ne place să o consumăm, uneori chiar exagerăm, din cauza stresului de cele mai multe ori (cel puțin pentru mine!). Indiferent de motiv, zilele astea am fost curios să aflu mai mult despre această licoare magică care ne încălzește inimile ...
Citește mai mult
Prolectus FGCR
CRONICĂ DE EVENIMENT/TÂRG DE VIN - GOOD!WINE :)  La a opta ediție, semnul infinitului Goodwine, 2019. Vreme mohorâtă, de noiembrie, luminată – doar – dinăuntru, de strălucirea serafică a vinului. Alături, în B2, e târgul celălalt, de carte. Să fim drepți, el îi aduce vizitatori și celui de vin (mai mulți), ...
Read More
Havana Club Romania
berea, apa minerală. mare preț
De la apă pornesc toate. De la apa cea mai pură. Pentru că tocmai de aia vor ieși bune berele, de la apa de izvor. Apa de munte este cea mai bună băutură sau ingredient principal. Orice ar zice unii, alții, tot apa rămâne băutura băuturilor ...
Read More
corteva
sunrise, ammouliani, grecia, muntele athos
AMMOULIANI  AVENTURI ÎN GRECIA, LÂNGĂ MUNTELE ATHOS Aventuri în Grecia trăiau, încă de demult, românii, ehe, de pe vremea palicarilor. De pe când era un spațiu comun Balcanii, de pe vremea când machidonii, românii macedoneni hălăduiau prin Pind, pe-aici ne cam făceau veacul. Dar și după 1989, adică din 1990 ...
Read More
MALTA TRAVEL
Asociaţia CFA Romania, parte a CFA Institute (SUA) – asociaţia profesioniştilor din domeniul investiţiilor, va desfășura pe perioada 2019 – 2020, cea de-a 8-a ediţie „CFA Institute Research Challenge”, mai exact faza națională. “Ne bucura faptul că Purcari Wineries Public Company Limited, simbol bursier WINE, a acceptat invitaţia noastră de ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

TOP 3 vinuri 2019

Astăzi o să vorbim despre partea inovatică din industria vinicolă. Au apărut, de curând, câteva vinuri de la Jidvei, Domeniul Bogdan și Crama Ceptura care mi-au atras atenția. De ce mi-au sărit în ochi aceste vinuri și de ce vi le prezint azi în articolul de față? Pentru că trăim într-o lume în care globalizarea este la putere și puțini își mai dau seama că a fi autentic, a fi unic este o trăsătură foarte rară și greu de găsit, motiv pentru care și este cea mai apreciată.

1. Jidvei, OWNER’S CHOICE Ana – Sauvignon Blanc 2018

2. Domeniul Bogdan, Primordial – Chardonnay 2017

3. Crama Ceptura, Cervus Magnus Monte – Cabernet Sauvignon 2017

1. Jidvei, OWNER’S CHOICE Ana – Sauvignon Blanc 2018

În ciuda marelui nume, de care orice român a auzit, aceștia au și câteva pete negre pe cămașă. Jidvei, după cum bine se știe, este un producător care se manifestă cu precădere în vinurile de masă, vinuri simple, “băubile”, de consum general (adică pentru orice consumator). Ca atare, producția este și foarte ridicată.

Totuși, nu trebuie să uităm ca este și crama cu cea mai mare suprafață vitivinicolă din România, crama din Târnave.

Ea produce și distilate, de pildă vinars, un produs foarte bun și de calitate (nu este chiar ieftin, un preț modic, potrivit pentru piața de la noi).

Produce și gama nec+ultra. Deci are și vinurile de calitate, scumpe, pe care și le permit numai unii.

Acesta este cazul și cu vinul care a primit, de curând, anul acesta, cea mai înaltă distincție de la Concours Mondial du Vin Bruxelles (2019) – Marea Medalie de Aur. Este cea mai înaltă distincție pe care o poți primi în lumea vinurilor. Feteasca Regală din 2009 are aceeași distincție, însă în afară de acestea două menționate, nu există alt vin românesc cu același “CV”.

VINARIUM IWCB 2019 a oferit tot aur pentru Ana – Sauvignon Blanc 2018.

De altfel, faptul că producătorii au oferit numele Ana înseamnă încredere în produs și dorința de a crea un brand, de aduce un renume vinului respectiv.

  • 2. Domeniul Bogdan, Primordial – Chardonnay 2017

 

Philippe Cambie, care este oenologul de la Domeniul Bogdan (împreună cu Simona Andrieş), a primit distincția în 2010 de cel mai mare oenolog din an, Robert Parker. Asta spune multe, nu-i așa?

Lucrul cu care s-a remarcat cel mai mult Domeniul Bogdan pe piața sunt vinurile bio, un concept occidental. Ca să faci un produs de acest gen în România costă mulți bani și mult curaj, mai ales că prețul acestor vinuri nu este tocmai mic.

Vinurile lor au fost din ce în ce mai lăudate, gustul foarte curat, natural și fin al acestor vinuri te face să nu le uiți niciodată.

Fetească albă, Chardonnay, Fetească Regală, chiar și câteva vinuri roșii și roze (Roze Merlot & Fetească Neagră sau Primordial Rose) – sunt produsele care m-au impresionat cel mai mult de la aceștia.

„Viticultura biodinamică garantează respectul pentru natură, îmbogăţind solul şi promovând viaţa, aducând sănătate şi stare de bine tuturor părţilor implicate: sol, plante, animale, oameni şi mediu înconjurător. Această metodă de cultură permite terroir-ului să se exprime prin dezvoltarea de arome autentice şi prin producerea unor vinuri cu personalitate.”

  • 3. Crama Ceptura, Cervus Magnus Monte – Cabernet Sauvignon 2017

Desigur că de ceva timp cu toții cunoaștem Crama Ceptura, care și-a făcut un adevărat renume, probabil datorită zonei în care-și are podgoria: Dealu Mare, podgorie care a oferit României cele mai bune vinuri. Pe drum încă din 2003, crama a devenit rapid populară. Mai ales că sunt confrații noștri, moldovenii, din Republica Moldova.

Pucari sau Vincon sunt un alt exemplu de acest gen.

Cabernet Sauvignon-ul 2017 este un vin tare, puternic, complex, cu un buchet destul de variat, dar și bine structurat.

A obținut aurul la VINARIUM IWCB în 2019.

Filed in: Analiză, blog, Brand, Vinuri Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2020 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.