Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest
În jur de 200 de membri ai corpului diplomatic acreditat la București, senatori și deputați din Parlamentul României au participat pe data de 2 decembrie, în premieră, la un eveniment dedicat valorilor oenologice și culinare românești, la Gala organizată la Palatul Parlamentului cu ocazia ședinței solemne a Senatului dedicată Zilei ...
Citește mai mult
Prolectus FGCR
CRONICĂ DE EVENIMENT/TÂRG DE VIN - GOOD!WINE :)  La a opta ediție, semnul infinitului Goodwine, 2019. Vreme mohorâtă, de noiembrie, luminată – doar – dinăuntru, de strălucirea serafică a vinului. Alături, în B2, e târgul celălalt, de carte. Să fim drepți, el îi aduce vizitatori și celui de vin (mai mulți), ...
Read More
Havana Club Romania
berea, apa minerală. mare preț
De la apă pornesc toate. De la apa cea mai pură. Pentru că tocmai de aia vor ieși bune berele, de la apa de izvor. Apa de munte este cea mai bună băutură sau ingredient principal. Orice ar zice unii, alții, tot apa rămâne băutura băuturilor ...
Read More
corteva
malta, la valletta
Într-o țară micuță, Capitala e de căpătâi :) Am mai fost de cîteva ori în Malta și am reușit, fără urmă de tăgadă, să ne simțim interesul viu față de această țară insulară și acum, căci, de fiecare dată, dacă ești atent, țara se schimbă, încet, APROAPE pe nesimțite - ...
Read More
MALTA TRAVEL
În jur de 200 de membri ai corpului diplomatic acreditat la București, senatori și deputați din Parlamentul României au participat pe data de 2 decembrie, în premieră, la un eveniment dedicat valorilor oenologice și culinare românești, la Gala organizată la Palatul Parlamentului cu ocazia ședinței solemne a Senatului dedicată Zilei ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

TOTUL despre misterul Cinei cea de Taină

Misterul istoric al Cinei cea de Taină este unul dintre cele mai interesante și abordate subiecte vreodată. Astăzi vom prezenta câteva dintre ideile prezentate de-al lungul timpului. – Ce a fost la Cina cea de Taină? –

Se spun foarte multe despre Cina cea de Taină. Se cunoaște, de pildă, că Leonardo Da Vinci era fascinat de misterul ei, motiv pentru care a și rămas celebru tabloul său în care înfățișează grupul mâncând ţipar. Papa Benedict al XV-lea a declarat în 2007 că la masă nu s-a consumat miel, deoarece Cina cea de Taină a avut loc înaintea sezonului de tăiat miei. Alte persoane au susținut că era vorba despre o masă Pesah, o sărbătoare religioasă evreiască.
Specialiștii, pe de altă parte, au opiniat că, așa cum e prezentată în Biblie, mesenii mâncau pâine nedospită şi beau vin.

Celebra pictură a lui Leonardo Da Vinci ilustrează și unele detalii care nu puteau fi văzute ușor cu ochiul liber, dar au fost descoperite abia acum, în perioada modernă. La prima vedere totul pare obșinuit, așa cum este descrisă masa în pasajul biblic. Cu toate acestea, la sfârşitul anilor ’90, pictura a trecut printr-un amplu proces de restaurare și s-a descoperit că se consuma peşte la grătar cu felii de portocale. Deși acest tip de masă nu era tipic evreiesc, ţiparul şi portocalele erau mâncăruri des întâlnite în bucătăria italienească din secolul al XV-lea, în epoca lui Da Vinci.

De asemeni, fructele de tipul strugurilor şi smochinelor erau foarte des întâlnite, însă nu existau pe timpul primăverii. Smochinele uscate puteau fi însă găsite.

Fostul Pontif a argumentat că mielul nu putea fi printre mâncărurile consumate la Cina cea de Taină, deoarece, pe lângă faptul că nu era perioada potrivită, Iisus reprezenta deja acest simbol, după cum se și spune în Biblie: „luaţi şi mâncaţi, acesta este corpul meu”; le-a transmis Mântuitorul nostru apostolilor când a împărțit pâinea şi vinul cu ei.

Arheologii italieni au opiniat și ei cu privire la acest subiect. Teoria lor se bazează pe un studiu realizat în 2015, când s-a descoperit că apar un număr de mâncăruri de la Pesah și la masa de la Cina cea de Taină.

Filed in: Analiză, Cultura, Vinuri Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2019 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.