Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc
Istoria cultivării viţei-de-vie exista încă din antichitate, primele date pe care le avem despre aceasta practica datand din 8-10.000 ani î.e.n, cunoscand acest lucru printr-o proba: un vas neolitic, cu o vechime de prin 5400 î.HR. Vasul a fost găsit în Munţii Zagros (Iran) şi exista mari sanse ca tot ...
Citește mai mult
corteva Prolectus FGCR
Antreprenorul care a infiintat compania si fabrica de produse distilate, Silviu Zetea, a anuntat, de curand, ca bauturile lui pot fi cumparate numai la comandă. Mare parte din cumparatori sunt romani, lucru de care ar trebui sa fim mandri, caci ce poate fi mai frumos decat romanii care sustin productia romaneasca de ...
Read More
Pernod Ricard, conviviality creators
berea, apa minerală. mare preț
De la apă pornesc toate. De la apa cea mai pură. Pentru că tocmai de aia vor ieși bune berele, de la apa de izvor. Apa de munte este cea mai bună băutură sau ingredient principal. Orice ar zice unii, alții, tot apa rămâne băutura băuturilor ...
Read More
AVINCIS
Istoria cultivării viţei-de-vie exista încă din antichitate, primele date pe care le avem despre aceasta practica datand din 8-10.000 ani î.e.n, cunoscand acest lucru printr-o proba: un vas neolitic, cu o vechime de prin 5400 î.HR. Vasul a fost găsit în Munţii Zagros (Iran) şi exista mari sanse ca tot ...
Read More
MALTA TRAVEL
Timișoara, în curând Capitală Europeană a Culturii, va găzdui în acest an o ediție specială a Salonului Internațional de Vinuri VINVEST. Ajuns la cea de-a XVI-a ediție, VINVEST 2019 aduce laolaltă- pentru prima dată în țara noastră- vinuri provenind din trei orașe desemnate  Capitale Europene ale Culturii în 2021: Timișoara ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti expodrink.ro

Romania – locul doi in topul accidentelor mortale

133647_articol

Statisticile europene clasează România pe locul doi în topul accidentelor mortale la locul de muncă

 

 

București, 17 noiembrie: Cel mai recent studiu privind accidentele grave și mortale la locul de muncă în Uniunea Europeană, publicat de către ESAW (Statistici Europene privind Accidentele la Locul de Muncă), arată că peste 2.7 milioane de accidente grave și aproximativ 3.700 de accidente fatale au avut loc în timpul orelor de muncă, în UE. Cercetătorii plasează România pe locul doi, cu nu mai puțin de 3.8 accidente mortale la 100.000 de angajați.

 

Cea mai mare incidență a accidentelor mortale la locul la muncă a fost înregistrată în Portugalia: 4.3 decese provocate de accidentele la locul de muncă la 100.000 persoane angajate. În timp ce locul trei a fost ocupat de Letonia cu 3.6 decese la 100.000 de angajați.

 

Pe de altă parte, România înregistrează cele mai scăzute scoruri în ceea ce privește accidentele grave la locul de muncă: sub 100 de accidente serioase la 100.000 angajați.

Studiul indică, de asemenea, faptul că rata de incidență medie pentru accidentele grave la locul de muncă pentru bărbați este cu 4.9 mai mare decât cea înregistrată la femei. O explicație a acestei diferențe o constituie natura muncii desfășurate.

 

67,8% dintre accidentele mortale petrecute în timpul orelor de muncă și 48,5% dintre accidentele grave din UE au avut loc în sectoare economice precum: construcții, industrie, transport și depozitare, agricultură, silvicultură și pescuit. 23,1% dintre accidentele fatale la locul de munca în UE în 2011 au avut loc în domeniul construcțiilor, în timp ce sectorul industrial deținea următoarea pondere în clasament 16,5%.

 

Un mediu de lucru sănătos, dar si mai important, un mediu de lucru sigur a fost întotdeauna un factor important pentru calitatea vieții fiecărei persoane, cât și o preocupare pentru orice societate dezvoltată. Accidentele mortale sau grave la locul de muncă nu afectează doar victimelor în sine, ci au un impact major și asupra familiilor și angajatorilor lor. 

 

Pentru astfel de situații sunt disponibile planuri personalizate de asigurări în cazul accidentelor, precum cele oferite de MediHelp International. De exemplu, dacă o persoană suferă un accident și, ca o consecință a acestui fapt, se află în imposibilitatea de a lucra, cum ar putea sa aibă grijă de familia sa sau să plătească facturile? De aceea, planul MediHelp Accident Cover are un avantaj deosebit de important. Plătind o sumă anuală, acest tip de asigurare protejează victima în caz de invaliditate temporară sau permanentă, cât și familia victimei în cazul unui accident mortal, astfel oferind o siguranță financiară atât de necesară în aceste situații.”, declară Zahal Levy, Președintele MediHelp International.

 

Studiul definește un accident la locul de muncă drept un episod neașteptat pe parcursul  orelor de lucru care conduce la prejudicii mentale sau fizice. Un accident grav la locul de muncă implică absența victimei în termen de trei sau mai multe zile, iar accidentele fatale sunt acelea care duc la decesul victimei, în termen de 1 an de zile de la data producerii accidentului. Pentru a efectua acest studiu, cercetătorii au calculat „rata incidenței” ce reprezintă numărul accidentelor în relație cu numărul de persoane angajate.

 

ESAW (Statistici Europene privind Accidentele la Locul de Muncă) este sursa principală pentru statisticile europene care privesc problemele de sănătate și securitate la locul de muncă.

 

—————————————————————————————————————————————————

MediHelp International este cel mai important furnizor de asigurări private de sănătate din Europa Centrală și de Est și este prezent pe piața din România începand cu 1999. MediHelp International îmbină cu succes Asistența Medicală cu Asigurarea Internațională de sănătate, pentru beneficiul clienților săi. Pentru mai multe informații accesați www.medihelp.ro.

Pentru mai multe informații:

 

Lidia Pitulea, Senior Public Advisor

The Public Advisors

Tel: 0733 300 777, E-mail: lidia.pitulea@publicadvisors.ro

 

Alida Coman, Marketing & PR Coordinator

MediHelp International

Tel: 0722 209 847, E-mail: alida.coman@medihelp.ro

 

 

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Filed in: Evenimente, Sanatate Tags: , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2019 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.