Alira.ro | Datini de vinIubesc Vinul Romanesc
Anul acesta, Purcari, una dintre cele mai importante crame din Romania, au decis sa se listeze pe Bursa de Valori Bucuresti in primul trimestru din acest an, urmand ca aproape jumatate din firma sa fie comercializata de invetitori. La acest anunt, actionarii de la IFC (divizia de investitii a Bancii Mondiale), Horizon Capital si Victor ...
Citește mai mult
Prolectus
Moartea unui BRAND DE ȚARĂ: REGELE MIHAI AL ROMÂNIEI   Nu avem prea  multe la capitolul BRAND DE ȚARĂ. Și chiar dacă am avea...Dacă lucruri mici precum ar fi magiunul de Topoloveni, brânza de Ibănești și cârnații de Pleșcoi fac parte din brandul de țară, cum nu ar face parte ...
Read More
Pernod Ricard, conviviality creators
 Tuborg România, parte a United Romanian Breweries Bereprod (URBB), inovează piața de bere prin lansarea unui sistem unic de protecție a capacelor dozelor de bere împotriva factorilor externi: o folie de protecție din aluminiu (Alu-Foil) 100% reciclabilă. Consumatorii pot savura astfel berea direct din doză, fără a fi preocupați de ...
Read More
AVINCIS
Daca aveti chef sa descoperiti unele dintre cele mai bune vinuri din lume, atunci topwines va recomanda un sejur de 4 nopti la Bolognia si Toscana, cu cazare la hoteluri de 4 stele, totul pentru doar 179 euro/persoana/sejur. Perioada de vacanta este 22 - 26 aprilie. Taxa de aeroport este inclusa. E ...
Read More
MALTA TRAVEL
Stiti, la inceputul acestui articol ma gandaem: sa fac, sa nu fac o introducere? Pana la urma am zis ca ar merita sa fac una. Why not? Pai, in primul rand, trebuie sa stiti ca targurile de vin sunt pentru TOTI, pentru TOATA LUMEA. NU trebuie sa fii profesionist ca ...
Read More
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Vinum Hungarium

Degustare de vin și brânzeturi

Vinurile din Ungaria reprezintă o calitate aparte, și nu vorbim aici numai de arhicunoscutul tokaji aszu. Din decembrie 2012 am început – în colaborare cu Organizaţia Somelierilor din România 2011 și Asociația Erdélyi Gondolat – degustările vinurilor maghiare la Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti. În fiecare lună se vor aduce vinurile din câte o regiune viticolă sau va fi prezent la București un producător să-și prezinte vinurile.

La prima întâlnire din această toamnă organizatorii (Restup.ro) au pregatit o seară inedită cu asocierea celor mai reprezentative vinuri din Ungaria cu brânzeturi din lume, in ziua de miercuri, 14 septemberie 2016, ora 19.30, la Institutul Maghiar din București  (str. Gina Patrichi – fosta Orlando nr. 8). De asemenea, la eveniment vor participa ca invitat pe Dr. Csizmadia Andras, fondatorul și directorul Bor-Schola (Școale de Vin)

14192017_541262652724016_1138757755079465720_n

Vinuri si branzeturi, cascaval…

Ce se va degusta? Cam 11 vinuri ungurești cu 11 brânzeturi selectate.


Dr. Csizmadia András conferențiar uiversitar, membru al Academiei de Vin din Ungaria va prezenta lumea magică a brânzeturilor asociate cu câte un vin din regiunile viticole din Ungaria. Veți putea savura câte un reprezentant al familiilor de brânzeturi, asociat cu câte un vin. Se vor prezenta de la brânzeturi proaspăte până la brânzeturi de munte maturate, atingând brânzeturile de oaie și capră, brânzeturi moale și cele cu mucegai albastru.

Prezentarea vinurilor va fi făcută de:
Dr. Csizmadia Andras, conferențiar universitar și Péntek István, sommelier.

Preţul de 50 RON include volumul de degustare a 11 vinuri şi brânzeturi.

Locurile sunt limitate la 30 de persoane. Sunteti asteptati la înscriere până cel târziu vineri, 9 septembrie ora 20, la adresa de e-mail: secretargeneral@osr2011.ro.

Alte articole pe aceeasi tema:

http://topwines.ro/interviuri-esentiale-valeriu-stoica/

http://topwines.ro/dealu-dorului-somelier/

http://topwines.ro/dealu-dorului-somelier/

http://topwines.ro/un-vin-care-se-invecineaza-cu-marea/

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Filed in: Evenimente, Vinuri Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2018 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.